EximBank finanteaza cu 30 mil. lei dezvoltarea companiei brasovene Chemark Rom

0
1387
EximBank

EximBank a incheiat un acord financiar in valoare de 30 de milioane de lei cu compania brasoveana Chemark Rom, unul dintre principalii jucatori de pe piata nationala a pesticidelor si ingrasamintelor, acord financiar destinat finantarii strategiei de dezvoltare pe termen scurt si mediu a societatii.

Pachetul financiar structurat de banca include atat componente de finantare – care acopera nevoia de capital circulant generata de dezvoltarea continua a societatii, cat si de garantare – inclusiv garantie de stat emisa in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari.

”Continuam sa ne concentram pe structurarea de pachete de finantare complexe care ofera companiilor romanesti predictibilitate, siguranta si confort in desfasurarea activitatii curente sau in implementarea planurilor de dezvoltare. Punand impreuna produsele de creditare si garantiile de stat putem propune solutii financiare care servesc nevoilor si scopurilor clientilor nostri onorandu-ne astfel angajamentul pe care ni l-am asumat, acela de sustinere a dezvoltarii mediului de business si, implicit, de accelerare a tendintei de crestere a economiei”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Chemark Rom este o companie cu capital 100% romanesc, cu o activitate performanta care se desfasoara la nivel national, avand  sediul central in orasul Codlea din judetul  Brasov si 14 puncte de lucru operationale pe intreg teritoriul Romaniei. Prin produsele si tehnologiile sale, societatea ofera solutii de crestere a productivitatii si competitivitatii agriculturii romanesti, adresandu-se tuturor producatorilor agricoli, atat prin vanzare directa, cat si prin intermediul magazinelor specializate. Pentru urmatorii ani, Chemark Rom isi propune sa continue strategia de dezvoltare a portofoliului de produse, in special pe segmentul tehnologiilor de nutritie a plantelor si de protectie la stres climatic, precum si cel al agriculturii ecologice.

”Ne imbunatatim an de an capacitatea de a raspunde provocarilor specifice industriei agricole: presiunea pe operatiunile logistice (stocuri si livrari in functie de evolutia vremii), nevoia acuta a fermierilor de a limita pierderile cauzate de seceta sau excesul de precipitatii sau Pactul verde european care isi manifesta deja efectul in modelarea portofoliilor de produse prin delistarea unor substante consacrate de protectie a plantelor si aparitia de noi produse cu impact redus asupra mediului. O astfel de complexitate in dinamica activitatii noastre zilnice necesita adaptare din partea clientilor nostri, sustinerea noastra ca parteneri, dar si resurse si investitii in crestere, de aceea parteneriatul financiar cu EximBank marcheaza o etapa importanta in evolutia companiei noastre de la actor economic local, la furnizor de produse si solutii la nivel national si lider de piata in Romania pe anumite segmente”, a declarat Mircea Pop, administrator  Chemark Rom.

Despre Chemark Rom

Chemark Rom este un furnizor performant de servicii integrate care a dezvoltat trei linii principale de business in cei aproape 25 de ani de activitate: distributie inputuri agricole (pesticide, seminte si nutritie foliara), ambalare-microambalare  si operatiuni de  logistica – depozitare produse de protectia plantelor. Sediul central din Codlea a devenit in 2018  cel mai mare hub de operatiuni de logistica – depozitare  din centrul tarii, oferind producatorilor din industria de protectie a plantelor o platforma moderna si eficienta de depozitare de 20.000 mp cu standarde ridicate de siguranta. Cu o preocupare strategica pentru conservarea mediului, Chemark Rom este lider in aprovizionarea magazinelor specializate  (64% acoperire la nivel national) si intre primii jucatori in activitatea de vanzare directa catre fermieri. Tinta Chemark Rom este sa devina alegerea nr. 1 pentru antreprenorii de dimensiune mica si medie, atat prin gama completa de produse cat si prin asumarea unui rol consultativ fata de clienti.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro.