EXIM BANCA ROMANEASCA, DESEMNATA ”SUSTINATOR STRATEGIC PENTRU ECONOMIA ROMANEASCA”

0
223
premiu-exim-banca-romaneasca

Exim Banca Romaneasca s-a numarat printre laureatii Galei Premiilor 2023, organizata de publicatia The Diplomat, fiind desemnata ”Sustinator strategic pentru economia romaneasca”.

”Premiul revine Exim Banca Romaneasca, una dintre institutiile cheie care sprijina procesul de aderare a Romaniei la OCDE, un proiect de tara cu o semnificatie similara cu cele legate de aderarea la UE si NATO”, potrivit organizatorilor.

Exim Banca Romaneasca este singura institutie financiara din Romania, specializata, cu rol de promovare a exportului, in concordanta cu standardele Acordului OCDE privind creditele la export care beneficiaza de sustinere oficiala.

Banca are o experienta vasta in stabilirea pozitiilor tehnice comune la nivelul UE in ceea ce priveste instrumentele financiare prin care guvernele pot contribui la dezvoltarea comertului mondial, ceea ce permite o integrare rapida a practicilor OCDE pentru dinamizarea sustinerii exportului si armonizarea politicilor companiilor locale cu cerintele organizatiei.