NATO URBAN MEDICAL: Parteneriat pentru securitate medicala lansat la Tg. Mures

0
1199

Conferința Națională cu participare internațională CardioNETa ajuns la a XXI-a ediție s-a desfasurat în perioada de 9-11 decembrie 2021, eveniment de înaltă ținută academică înscris în lista de evenimente ce a marcat Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș. Deschiderea oficială a avut loc joi, 9 decembrie, în Sala de conferințe a Centrului de Evenimente de la Castelul Teleki din Dumbrăvioara, fiind transmisă în direct pe mai multe canale media, din studioul amenajat în locația gazdă a evenimentului, iar tema ediției din acest an este „Cardiologia modernă în managementul pacientului cardiovascular”.

Manifestarea a avut o abordare interdisciplinară și s-a adresat specialiștilor din domeniul medical precum și studenților UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, oferindu-le acestora posibilitatea de a fi la curent cu ultimele tendințe în tratamentul bolilor cardiovasculare.

Parteneriat pentru securitate medicala potrivit viziunii strategice NATO URBAN MEDICAL

O temă abordată în cadrul deschiderii oficiale a subliniat dezvoltarea unei cooperări strategice medicale inter-urbane, în spirit colectiv de supraviețuire, între sectorul medical, militar și societatea civilă, parteneriat care va disemina în mod participativ o nouă cultură de securitate medicală.

Am dezvoltat o serie de proiecte în timp, pe măsură ce România a intrat în NATO și a devenit furnizor major de securitate pentru flancul de sud-est. În acestă logică împreună cu doamna doctor Mădălina Neacșu am dezoltat proiectul ”NATO Urban”, cu o ramificație specială acordată dimensiunii medicale, pentru că am intrat într-o lume cu un grad de incertitudine din ce în ce mai mare. Cu familia Benedek m-am întâlnit la Congresul la care am participat în 2019, atunci era conceptul de securitate și reziliență urbană, dar la vremea aceea era puțin cunoscut în mediul public. Astăzi, s-a creat Centrul NATO de securitate și reziliență urbană pe teritoriul României, pentru că sunt momente în care o comunitate trece prin situații de tip șoc. Capacitatea de a absorbi șocul și de a-ți reveni cât mai repede, face esența fundamentală de supraviețuire a comunităților, mai ales comunitățile care au în vecinătate baze militare majore care sunt în extindere. În acest context, dimensiunea medicală, pentru că suntem într-un război pandemic, este în linia întâi alături de componenta militară. Avem un dușman care ucide, diferența între viață și moarte este elementul care unește cele două componente pentru a da comunităților sustenabilitatea și capacitatea de a merge mai departe cu minimum de pierderi”, a declarat Victor Aileni,  expert NATO. 

Mentionam ca,  Dl. Victor Aileni si D-na Madalina Neacsu – Doctor in Informatii si Securitate Nationala sunt fondatori ai viziunii strategice NATO URBAN. Mai multe detalii pe platforma strategica https://caravanaurbana.ro/ 

Va informam ca, viziunea strategica NATO URBAN are ca obiectiv principal siguranța cetățenilor și asigurarea securității și rezilienței orașelor, in principal, din vecinatatea urbana a principalelor Baze Militare NATO si/sau afiliate parteneriatului strategic cu SUA de pe teritoriul Romaniei, prin dezvoltarea de noi viziuni și strategii integrate, in parteneriat civil-militar-cetatean. 

eCardio, proiect lansat la Conferința CardioNET 2021

Cu ocazia deschiderii oficiale va avea loc și lansarea proiectului de cercetare eCardio, primul proiect de transfer tehnologic din domeniul imagisticii cardiovasculare din România, finanțat prin fonduri europene și câștigat de echipa Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în colaborare cu Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală Cardiomed”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek. 

Congresul CardioNET este un congres tradițional al comunității medicale din regiunea noastră, cu largă participare internațională, care la ultimele ediții a fost organizat ca joint meeting al Societății Române de Cardiologie și al Societății Maghiare de Cardiologie, devenind o punte pentru comunitățile medicale din cele două țări vecine. Anul acesta, congresul CardioNET ajunge la cea de-a 21 ediție, fiind organizat în cadrul Zilelor UMFST Târgu Mureș, de către Asociația Transilvană de Terapie Transvasculară și Transplant Kardiomed – ATTETT, în parteneriat cu Fundația Cardiolider, Clinica de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș și Centrul Medical Cardio Med”, a transmis prof. dr. Benedek Imre, președintele comitetului de organizare.

Eximbank sustine Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș

In cadrul conferintei au luat cuvantul si reprezentanti EXIMBANK, avand in vedere ca, recent, Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat o investiție strategică majoră, finantata de EXIMBANK, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un restaurant, la Platoul Cornești, care vor fi reamenajate pentru a dezvolta un centru ultramodern de recuperare a bolnavilor cardio-vasculari.