Vaccinarea. Studii de securitate. Vizita Edward N. Luttwak – lansare manual de strategie în România

0
1044

SUBSCRIBE ? Caravana Urbană TV Official YT: https://bit.ly/2LXWiGi

Prof. Univ. Dr. Radu Carp – Universitatea București, invitatul emisiunii, face o scurtă și edificatoare analiză a campaniei de vaccinare din România și Europa:

– Rata de vaccinare europeană este mai avansată decât în România.

– Cauza? Încrederea populației în autorități și în știință, în general, este mult mai mare în țările europene, în comparație cu România. La aceasta se adaugă campaniile publice mult mai intense, înțelegerea celor tineri față de prioritizarea vaccinării vârstnicilor, dar și exemplul dat de aceștia pentru necesitatea vaccinării, care a avut ca efect solidaritatea între generații.

– Campaniile de testare în școlile românești trebuie susținute și de părinții elevilor.

– Testarea în masă, în paralel cu vaccinarea, este o soluție echilibrată, recomandată și pentru România.

– Edward N. Luttwak – lansare de carte în România: „Strategy the logic of war and peace” este, de fapt, un excepțional manual de strategie, studiat în colegiile de Apărare din SUA și întreaga lume.

● Dr. Victor Aileni, invitat permanent al emisiunii:

– România este poziționată, în această perioadă istorică, ca furnizor de securitate pe flancul de sud-est, în parteneriat strategic cu SUA.

– Baza de la „Kogălniceanu”, Scutul de la Deveselu, dar și celelalte componente militare de pe teritoriul țării (Sibiu, Tg. Mureș, Tunari etc), poziționează România într-o dimensiune strategică complexă, maturată pe cea complexă militară-operațională, respectiv teatrele de operațiuni din Afganistan, Irak, Kosovo etc.

Moderator:

Dr. Madalina Neacsu – Doctor în Informatii si Securitate Nationala

? Urmărește Caravana Urbană:

Site: https://caravanaurbana.ro/​

FB: https://www.facebook.com/caravanaurbanatv

© 2021 www.caravanaurbana.ro

?? Toate drepturile sunt rezervate. Orice upload neautorizat al acestui videoclip este ilegal si poate fi raportat oricand la Youtube.

?? All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws. In order to avoid copyright infringement, please do not upload this video on your channel.