Traian Halalai, EximBank: Construim parteneriate care îmbogățesc viața comunității, fie că este cea de business, cea bancară sau cea socială

0
1241

Întreaga activitate a EximBank are la bază o strategie orientată către încheierea de parteneriate solide și durabile care să îmbogățească viața comunității – fie că este cea de business, cea bancară sau cea socială, spune Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

La EximBank ne-am propus să construim parteneriate cu impact real pozitiv pentru toți cei cu care colaborăm și cu care împărtășim valori comune. Desigur, fiind o instituție financiară ce are ca principal obiectiv susținerea mediului de afaceri în integralitatea sa, nu numai a exportatorilor, parteneriatul cu clienții noștri reprezintă principala preocupare. Nu atât prin prisma business-ului nostru, cât mai ales prin cea a efectului multiplicator pe care parteneriatul cu comunitatea de business îl are în viața economică și socială. Căutăm să venim cu soluții care să aducă prosperitate pentru afaceri și, implicit pentru mediul socio-economic“, a spus Traian Halalai.

El a adăugat că un exemplu în acest sens îl reprezintă finanțarea pe care EximBank a acordat-o recent Centrului Medical Cardio Med din Târgu Mureș, un proiect sanitar strategic destinat recuperării bolnavilor cardio-vasculari. De altfel, implicarea EximBank pe segmentul medical s-a intensificat odată cu declanșarea pandemiei, banca acordând suport financiar mai multor unități medicale pentru achiziționarea de produse și echipamente medicale. 

Potrivit oficialului EximBank, angajamentul băncii pentru parteneriate cu impact semnificativ la nivelul comunității nu se limitează la segmentul medical. “Recent am început demersurile pentru a încerca să venim în sprijinul Capitalei printr-un  parteneriat cu Termoenergetica. Știm că urmează o iarnă dificilă și încercăm ca prin implicarea noastră activă să o facem cât mai ușoară“, a mai spus președintele executiv al EximBank.

Dincolo însă de susținerea unor proiecte locale și naționale, pentru care EximBank fie alocă direct finanțare, fie în colaborare cu celelalte bănci comerciale care pot accesa garanții de stat, banca are încheiate parteneriate cu diverse instituții financiare internaționale care promovează proiecte ce contribuie la recuperarea deficitului de dezvoltare din Europa Centrală și de Est.

EximBank este parte a unor proiecte ce se derulează în parteneriat cu alte bănci specializate, cum este EximBank US, pentru dezvoltarea reactoarelor de la Cernavodă, sau cu bănci de dezvoltare – cum este parteneriatul pentru dezvoltarea Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, în cadrul căruia EximBank este membru fondator. Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări a fost  înființat în 2019 de banca de dezvoltare a Poloniei și EximBank și își propune să implementeze proiecte în domenii prioritare ale regiunii celor Trei Mări, precum infrastructura de transport (de exemplu, căi ferate, navigație internă, porturi, autostrăzi etc), energie și infrastructură digitală“, a spus Traian Halalai.

În perioada următoare, EximBank va rămâne puternic focusată pe susținerea comunității de business, dat fiind contextul economic încă destul de dificil. “EximBank rămâne un veritabil susținător al antreprenoriatului autohton având capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii la un nivel competitiv de preț, atractive pentru toate companiile. Vom continua să fim alături de întreprinzătorii români și le vom oferi cele mai bune soluţii financiare care să le permită să-și consolideze poziția pe piață sau să-și dezvolte activitatea. Inclusiv prin intermediul programelor pe care le derulăm – IMM Invest și Programul guvernamental de susținere a companiilor mari și IMM-urilor cu cifra de afaceri de 20 mil. lei în 2019 prin intermediul căruia EximBank poate acorda societăților comerciale credite la rate de dobândă subvenționată precum și garanții de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale“, a mai spus oficialul EximBank.

Un alt interviu strategic acordat de Traian Halalai – Presedintele EximBank Romania – pentru caravanaurbana.ro il puteti accesa la urmatorul link: https://caravanaurbana.ro/2020/11/30/interviu-strategic-cu-traian-halalai-presedintele-executiv-al-eximbank-romania/