SEMINAR DESPRE CULTURA DE SECURITATE NATO URBAN MARITIM LA UNIVERSITATEA MARITIMA DIN CONSTANTA

0
1622
Nato urban maritim

In contextul in care Romania a preluat pe 16 ianuarie comanda gruparii navale permanente a NATO de lupta contra minelor SNMCMG-2, se organizeaza in cadrul Universitatii Maritime din Constanta ,in data de 22 ianuarie 2020, Sala Senatului, seminarul “Cultura de securitate NATO URBAN MARITIM”.

Invitati cheie din administratia publica locala, mediul universitar-academic, mediul de afaceri si reprezentanti din sectorul militar vor dezbate si analiza strategii pentru asigurarea capacității de reacție imediată la nivelul NATO a comunitatilor maritime urbane in contextul amenintarilor asimetrice si hibride, precum și pentru creșterea interoperabilității in caz de catastrofe si dezastre naturale si/sau atacuri nucleare in era post Tratat INF si in perspectiva expirarii Tratatului New START, dar și pentru promovarea imaginii Alianței Nord Atlantice prin diseminarea culturii de securitate NATO URBAN MARITIM.

De asemenea, se va initia operationalizarea Clubului de Afaceri NATO Constanta, ca parte a programului #YouAreNATO. Tot in cadrul seminarului, mediul de afaceri și comunitatea urbana din Constanta urmează să fie formată si informată cu privire la modul de operare comercial în relația cu structurile NATO prin obținerea unui Certificat Comercial NATO (NCAGE), in contextul noilor planificări internaționale de securitate și reziliență NATO

URBAN MARITIM. Mentionam ca, certificatul este eliberat de catre Biroul Naţional de Codificare, care funcţionează în cadrul Ministerului Apărării Naţionale – Comandamentul logistic întrunit şi are indicativul U.M. 02579 Bucureşti.

NATO URBAN MARITIM are ca obiectiv strategic siguranța cetățenilor și asigurarea securității și rezilienței orașelor maritime, in principal, riverane la Marea Neagră prin dezvoltarea de noi tactici, tehnici și a procedurii militare, precum și pregătirea unor viitoare
exerciții de tip NATO URBAN MARITIM, în cadrul cărora se va testa capacitatea de interoperabilitate la nivel inter-instituțional.

De asemenea, cel mai probabil Alianța se va implica tot mai mult în asigurarea securității și rezilienței comerțului maritim și a căilor maritime prin alocarea de noi forțe militare capabile să gestioneze misiuni multiple în noua paradigmă de securitate NATO URBAN MARITIM.

În acest sens, cel mai probabil se vor dezvolta noi capacități de colaborare și interoperabilitate la nivel interurban, unde educația/instruirea factorilor decizionali și a societății civile în noua cultură de securitate și reziliență NATO URBAN MARITIM devine o necesitate.

Urmareste Caravana Urbana:
SITE: https://caravanaurbana.ro/
FB: https://www.facebook.com/caravanaurba…
PR: https://transilvaniamultimedia.ro/
© 2019 www.caravanaurbana.ro