Schema de ajutor de stat în Ucraina. Exim Banca Românească prelungește termenul pentru depunerea cererilor de finanțare și garantare pentru proiectele de investiții

0
239
Exim Banca Românească

Companiile mari și IMM-urile cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei pot aplica până pe 07 iulie 2023 pentru garanții de stat și credite cu dobândă subvenționată pentru proiecte de investiții în cadrul schemei de ajutor de stat, derulată prin intermediul Exim Banca Românească, menită să asigure lichiditate și accesul la finanțare al firmelor care se confruntă cu dificultăți în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. 

În cadrul acestui program financiar, pe care Exim Banca Românească îl implementează în baza mandatului special primit din partea statului român, companiile românești pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru, la rate de dobândă subvenționată, precum și garanții de stat, irevocabile și neconditionate, care acoperă maximum 90% din creditele de investiții și creditele pentru capital de lucru acordate de băncile comerciale, exclusiv ca expuneri noi. 

Finanțările și garanțiile se acordă până la data limită de semnare a documentației contractuale ce va fi actualizată permanent pe site-ul Exim Banca Românească, dar nu mai târziu de 31.12.2023.

Solicitările de credite cu dobândă subvenționată pentru capital de lucru și garanții de stat la credite pentru capital de lucru pot fi transmise oricând pe parcursul perioadei de implementare a schemei.

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituții de credit după active. Banca oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Românească operează o rețea națională de distribuție de 83 de sucursale și 26 de Centre de Afaceri, acestea din urmă fiind dedicate exclusiv companiilor, rețea care îi permite să fie aproape de clientela de retail și corporate și să implementeze diverse programe de dezvoltare românești și europene. 

Independent de componentele specifice unei bănci universale, Exim Banca Românească acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, fiind unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei.