EximBank finanțează compania Trencadis pentru proiectul platformei educaționale EDULIB

0
262
exim bank

EximBank și compania antreprenorială Trencadis din Baia Mare, specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de integrare IT, au încheiat un acord financiar în valoare de 60 de milioane de lei, facilitate ce va fi utilizată pentru finanțarea cheltuielilor aferente desfășurării contractului pentru platforma educațională EDULIB.

La finalul anului trecut, Trencadis a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru EDULIB – platforma digitală națională cu resurse educaționale, într-un consorțiu alături de mai multe companii IT&C. Proiectul presupune crearea unei platforme digitale cu resurse educaționale deschise și integrarea și valorificarea de resurse digitale de tip resursă educațională deschisă. 

Totodată, proiectul cuprinde dotarea a 5.400 de școli gimnaziale cu kit-uri multimedia și instruirea indirectă (tip train-the-trainers) pentru 5.400 profesori din toată țara. De asemenea, va exista componenta de bibliotecă virtuală, care va fi un adevărat sistem de management a conținuturilor și a procesului de învățare. O altă tehnologie care înglobează tendințele actuale din industrie este componenta de învățare adaptivă. Aceasta va permite adaptarea conținutului în funcție de nevoile elevului care accesează conținutul. 

Proiectul este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă”.

“Educația reprezintă poate unul dintre cele mai subdezvoltate sectoare din România, iar noi ne dorim să fim parte a procesului de transformare digitală accelerată a acestuia. Suntem încântați că participăm la acest proiect și avem convingerea că, având alături de noi EximBank ca partener financiar, vom reuși să livrăm o platformă pentru o educație digitală de calitate. Concret, EDULIB va include mecanismele necesare pentru o abordare cross-curriculară a învățării, care să nu mai fie construită în principal pe discipline și obiecte de studiu, ci pe teme, subiecte, probleme sau provocări care pot să fie încadrate ulterior în anumite discipline de studiu”, a declarat Marian Murguleț, CEO Trencadis.

Marian Murguleț

Despre Trencadis

Trencadis, companie activă în România și alte 11 țări,  a fost înființată în anul 2007, cu sediul în Baia Mare, fiind specializată în dezvoltarea de soluții software pentru instituții publice și private, fondată de antreprenorul Radu Negulescu. Inițial, societatea s-a concentrat pe domeniul public și pe oportunitatea de a oferi administrațiilor locale soluții digitale inovatoare. După ani de creștere accelerată, compania și-a schimbat modelul de afaceri de la dezvoltarea de aplicații web pentru mici entități private și publice la servicii de integrare a sistemelor IT pentru corporații și instituții publice centrale, iar recent, și-a diversificat liniile de business în vederea pregătirii de produse noi pentru piața românească și internațională. Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri în creștere, depășind pentru al treilea an consecutiv pragul de 20 de milioane de euro.

trencadis

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială. În 2020, EximBank a finalizat achiziția Băncii Românești moment ce a marcat integrarea acesteia în Grupul EximBank. Banca Românească este o bancă universală ce oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia prin intermediul rețelei sale teritoriale de aproape 85 de sucursale și agenții. Alături de cele două bănci, din Grupul EximBank face parte și Compania de Asigurări – Reasigurări Exim România (EximAsig), specializată în asigurarea riscurilor financiare, de export şi comerciale interne.