Programul financiar de sustinere a companiilor mari: Finantare de 15 mil. lei de la UniCredit Bank cu garantie EximBank pentru Ax Perpetuum Impex

0
495
perpetuum

UniCredit Bank si EximBank au structurat o finantare in valoare totala de 15 milioane de lei care va asigura necesarul de lichiditati pentru activitatea curenta a companiei clujene Ax Perpetuum Impex SRL, unul dintre principalii jucatori pe piata de Home & Deco.

Concret, compania a beneficiat de un credit de la UniCredit Bank garantat in proportie de 90% de EximBank, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicata companiilor mari. Fondurile sunt destinate sustinerii activitatii curente a companiei Ax Perpetuum Impex SRL.

Rasvan Radu, CEO UniCredit Bank“Continuam sa sprijinim economia romaneasca, oferind companiilor solutiile si instrumentele financiare de care au nevoie pentru a continua sa isi dezvolte activitatea in mod sustenabil. Astfel, intr-o perioada marcata de numeroase provocari si de incertitudine, UniCredit Bank ramane alaturi de clientii sai, inclusiv prin programe cu garantii guvernamentale, cum este si schema de ajutor de stat COVID-19 dedicata companiilor mari oferita de EximBank, care permite conditii favorabile in ceea ce priveste mixul de garantii solicitat si costurile aferente creditarii.”

Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank: „Preocuparea noastra ramane sustinerea firmelor romanesti indiferent de contextele pe care le traversam si ne adaptam si diversificam continuu oferta dedicata comunitatii de business. Vom fi in permanenta alaturi de companiile antreprenoriale care au dezvoltat modele de afaceri durabile si suntem incantati ca, in parteneriat cu celelalte banci de piata, cum este si cel cu UniCredit Bank, putem propune solutii financiare avantajoase pentru toate firmele care au nevoie de suport in desfasurarea activitatii sau implementarea planurilor de dezvoltare”.

Dan Pitic, fondatorul grupului Perpetuum: Acest pachet de finantare ne sprijina intr-un moment foarte important pentru companie si va fi utilizat in principal pentru sustinerea activitatilor noastre curente. Am traversat cu totii o perioada marcata de incertitudine, cu multe provocari, cu volatilitatea preturilor si o piata dificila, si este de asteptat ca aceasta sa mai continue o vreme. Chiar si asa, insa, am reusit sa avem o activitate solida, cu rezultate bune, si sa nu ne abatem de la planul nostru de dezvoltare. Cu capitalul de lucru asigurat, ne concentram acum pe implementarea strategiei noastre de dezvoltare”.

********************

Despre Ax Perpetuum Impex

Ax Perpetuum este o afacere de familie dezvoltata de omul de afaceri clujean Dan Pitic. Infiintata in 1994, compania si-a inceput activitatea cu distributia hartiei si a produselor de papetarie pe piata locala din Cluj-Napoca.  Gama de produse vandute a crescut si s-a diversificat continuu de-a lungul timpului, activitatea companiei fiind dezvoltata prin adaugarea de noi divizii cu domeniul de amenajari interioare. Astfel, in 1995, societatea a trecut la productia si vanzarea de mobilier de birou si electrocasnice si distributia de produse de ambalare precum: borcane, capace, dopuri etc. Din 2000, societatea devine importator si distribuitor de pardoseli (mocheta, covoare, covor din PVC, lemn de esenta tare). Astfel, se pun bazele unei retele de distributie care furnizeaza la peste 3.000 de puncte de vanzare in toata tara. Ax Perpetuum detine pe langa depozitul central din Cluj Napoca si doua depozite logistice in Targoviste si Bucuresti. Complementar, compania a dezvoltat si activitatea de vanzare plinte si profile, izolarea acoperisurilor, hidroizolatii, usi acordeon (produse comercializate sub marca proprie Profiline), a creat un departament de textile (perdele, draperii, tapiterie, baie, textile de bucatarie), fiind inregistrate marcile Waterlilly si Atria, si o divizie de ceramica. In 2020, compania avea aproximativ 250 de angajati si afaceri de peste 213 mil. lei.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. In Romania, UniCredit Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. UniCredit Bank isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Grupul raspunde unei game variate de nevoi a clientilor sai printr-o retea de parteneri specializati: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker. UniCredit Group este o Banca Comerciala Pan Europeana cu o oferta unica de servicii in Italia, Germania, Europa Centrala si de Est. Scopul nostru este sa sustinem comunitatile sa creasca, oferind cele mai bune servicii pentru toate partile interesate, descatusand potentialul clientilor si al angajatilor nostri din intreaga Europa.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. In cadrul Programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, lansat in contextul pandemiei COVID -19, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 mil. lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank in cadrul mandatului acordat de statul roman. Astfel, societatile comerciale pot accesa, pana la 30 iunie 2022, credite de investitii si credite pentru capital de lucru la rate de dobanda subventionata precum si garantii de stat care acopera necesarul de garantare pana la 90% pentru credite noi sau deja acordate de bancile comerciale pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente a companiilor beneficiare.