Eximbank a participat la Editia a XXI-a aferenta conferintei internationale CardioNET de la Tg. Mures

0
659
CardioMed

Editia a XXI-a aferenta Conferinței Naționale cu Participare Internațională CardioNET, intitulată „CARDIOLOGIA MODERNĂ ÎN MANAGEMENTUL PACIENTULUI CARDIOVASCULAR” a avut loc  în perioada de 9-11 decembrie 2021, în cadrul Zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș.
Datorită situației epidemiologice actuale, evenimentul s-a organizat în sistem hibrid, cu posibilitatea la alegere de participare online sau onsite.

Lucrările onsite s-au prezentat într-o locație deosebită: Centrul de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara, fiind transmise în direct pentru participanții online, din studioul amenajat în sala festivă a castelului.

În cadrul acestui eveniment, timp de 3 zile, au luat cuvantul experți recunoscuți în domeniu care au prezentat cele mai recente recomandări privind managementul pacientului cardiovascular, progresele majore făcute de tehnologia medicală care au determinat apariția unor noi standarde în practica medicală, și particularitățile managementului pacientului cardiovascular în perioada pandemiei COVID. Manifestarea a avut o abordare interdisciplinară și s-a adresat specialiștilor din domeniul medical precum și studenților UMFST Târgu Mureș, oferindu-le acestora posibilitatea de a fi la curent cu ultimele tendințe în tratamentul bolilor cardiovasculare.

In cadrul conferintei au luat cuvantul si reprezentanti EXIMBANK, avand in vedere ca, recent, Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat o investiție strategică majoră, finantata de EXIMBANK, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un restaurant, la Platoul Cornești, care vor fi reamenajate pentru a dezvolta un centru ultramodern de recuperare a bolnavilor cardio-vasculari.

Investiția, finanțată de către EXIMBANK prin garanții de stat și intermediată de Fayora Imobiliare, va duce la acoperirea unei nișe absolut necesare pe piața serviciilor medicale din România, țara noastră având cel mai mic număr de facilități de recuperare cardiovasculară din Europa.

Noul centru de la Platoul Cornești își propune să fie cel mai performant centru de acest tip din Regiunea Centru.

Locația, situată în zona de top a Târgu Mureșului, permite amenajarea, la cele mai înalte standarde, a cabinetelor medicale în care vor fi tratați pacienții aflați în faza de recuperare după afecțiuni cardiovasculare sau diferite intervenții medicale.

Spațiile de cazare, de servire a mesei sau cele de socializare și recreere, vor fi puse la dispoziția pacienților, prin dotări comparabile cu ale oricărei unități sanitare din țările cele mai dezvoltate ale Uniunii Europene.

Prin această investiție, Centrul Medical Cardio Med își completează portofoliul de servicii medicale oferite pacienților cardiovasculari, integrând recuperarea cardiovasculară în gama de servicii oferite pacientului cardiac.

Cardio Med Tîrgu Mureș este o unitate spitalicească de top, lider pe piața serviciilor medicale cardiovasculare, oferind servicii de imagistică avansată (Eco, AngioCT, RMN cardiac), tratament intervențional și proceduri electrofiziologice moderne pentru cei care suferă de afecțiuni cardiace.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de aproape 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. In cadrul Programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, lansat in contextul pandemiei COVID -19, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank in cadrul mandatului acordat de statul roman. Astfel, societatile comerciale pot accesa credite de investitii si credite pentru capital de lucru la rate de dobanda subventionata precum si garantii de stat care acopera necesarul de garantare pana la 90% pentru credite noi sau deja acordate de bancile comerciale pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente a companiilor beneficiare. Pentru detalii: www.eximbank.ro