Clubul de Afaceri Maritime Euroatlantice (CAMEA) a organizat o dezbatere strategica privind gasirea de solutii financiare integrate in viziunea “NATO URBAN FINANCIAR” , în data de 07.12.2021 la Constanta.
In contextul in care suntem in plin proces de gasire a unor solutii si masuri de relansare economica post pandemie, Clubul de Afaceri Maritime Euroatlantice (CAMEA) in parteneriat cu experti in politici si strategii NATO, EXIMBANK Romania si cu suportul caravanaurbana.ro a organizeazat, in exclusivitate, dezbaterea strategica cu tema “NATO URBAN FINANCIAR”, intalnire care are ca obiectiv principal propunerea unei viziuni financiare integrate pentru relansarea economiilor urbane cu referire si focalizare, in principal, pe “vecinatatile urbane militare”, orase aflate in proximitatea imediata a principalelor baze militare afiliate parteneriatului strategic SUA/NATO.
In cadrul dezbaterii au luat cuvantul Traian Halalai – Presedintele Eximbank Romania, Victor Aileni – Expert in politici si strategii NATO, Mihaita Visoianu – Presedintele Clubului de Afaceri Maritime Euroatlantice (CAMEA), Prof.univ.dr. Radu Carp – profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București și director al Şcolii Doctorale de Ştiinţe Politice, Zaker Ershad, profesor asociat la Universitatea din Bucuresti si cu experienta in mediul universitar-academic in Afganistan si SUA, dar, si alti participanti de renume la nivel national si international. Evenimentul a fost moderat de Dr. Madalina Neacsu – Doctor in Informatii si Securitate Nationala.
Va reamintim ca, prin operationalizarea cluburilor de afaceri NATO s-a definit si s-a creat un nou leadership de afaceri in parteneriat civil-militar-cetatean, urmand sa functioneze intr-o noua viziune integrata de business strategic militar.
In acest context, mediul de afaceri din vecinătatea urbană a Comandamentului NATO și a celorlalte baze militare româno-americane intra intr-o piață comercială de business militar, in urma certificarilor NATO a furnizorilor de produse și servicii ca agenți economici NATO la iniţiativele, proiectele sau programele internaţionale organizate de MApN și structurile militare NATO, ceea ce va contribui inclusiv la strategia de relansare economica a Romaniei, post COVID-19.
In prezent, România este principal furnizor de securitate regional şi, totodată, planificator de operaţiuni militare de securitate şi stabilitate pe flancul de Sud-Est al Alianţei, în contextul găzduirii primului şi singurului Comandament NATO de la Sibiu şi operaţionalizării Scutului Antirachetă de la Deveselu, vector care are capacitatea de a asigura securitatea regională a 30 de capitale, pe o rază de aproximativ 2500 km, Romania urmand sa devina model de strategii militare integrate la nivel urban pe flancul de S-E NATO. De asemenea, Baza Militara de la Kogalniceanu beneficiaza, in prezent, de investitii majore, baza aflata in vecinatatea urbana a Mun. Constanta.
Clubul de Afaceri Maritime Euroatlantice (CAMEA)