EXIMBANK SUSTINE DEZVOLTAREA DE PROIECTE STRATEGICE IN MUNICIPIUL SIBIU PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A COMUNITATII SIBIENE

0
883

În contextul in care Primaria Municipiului Sibiu este in plin proces pentru dezvoltarea unui Centru de Spectacole și Conferințe in Sibiu, Traian Halalai – Presedintele Eximbank Romania impreuna cu D-na Astrid Fodor – primar al Municipiului Sibiu au analizat solutii financiare integrate pentru finantarea proiectului, dar si in perspectiva creditarii altor proiecte pentru dezvoltarea durabila a orasului si, implicit, a comunitatii sibiene. La intalnire au participat si D-nul Victor Aileni expert in politici strategii NATO si D-na Neacsu Steluta MadalinaDoctor in Informatii si Securitate Nationala, impreuna co-fondatori ai viziunii NATO URBAN in Romania. 

Va reamintim ca  cei doi experti au coordonat in 2019 un workshop intitulat “NATO URBAN. Sibiu- primul oraș NATO.”, program găzduit de Primăria Sibiu la care au participat membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, cât și alți factori decizionali din instituție, Printre temele discutate s-au numărat conceptul de securitate și reziliență urbană, precum și comunicarea în contextul NATO. Detalii workshop: https://caravanaurbana.ro/2019/11/09/comunicat-de-presa-workshop-nato-urban-sibiul-primul-oras-nato/  

Referitor la viitorul Centru pentru Spectacole și Conferințe din Sibiu, unul dintre cele mai mari proiecte ale Sibiului, mentionam ca va fi o construcție ce va dispune de săli de dimensiuni ample, cu 450 până la 850 de locuri, între care o sală mare cu posibilitate de adaptare, spații ce pot găzdui concerte sau alte evenimente pentru 1500 de participanți, va avea o arhitectură integrată în centrul istoric al Sibiului și va costa peste 118 milioane de euro.

Centrul va fi construit în zona actualului Teatru „Radu Stanca” Sibiu și a Cazărmii 90, pe o suprafață de desfășurată de 24.544 mp, cele două spații din proximitatea centrului istoric al Sibiului urmând să fie legate printr-o pasarelă pietonală.

Un alt proiect, pe care municipalitatea il are in portofoliu, este o investiție de amploare care va transforma dealurile Gușteriței într-un nou obiectiv pentru sport și petrecerea timpului liber.

 “Continuăm crearea de obiective pentru agrement și sport pentru că, pe lângă investiții în infrastructură, educație și sănătate, și acestea sunt importante pentru calitatea vieții locuitorilor. Zona este frecventată de sibieni, dar nu la potențialul pe care îl are. Prin acest proiect va deveni un obiectiv de ecoturism, un loc în care sibienii pot petrece timpul alături de familie și prieteni, făcând sport sau bucurându-se de activități în natură. De asemenea, acest proiect se înscrie în demersurile noastre de a adăuga Sibiului un nou element de atracție turistică, creând infrastructura pentru petrecerea timpului liber care pune în valoare cadrul natural și cultural al orașului”, a anunțat primarul Astrid Fodor, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Primariei https://sibiu.ro/primaria/comunicat/8264 

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.