SEMINAR STRATEGIC: NATO URBAN. CULTURA DE AFACERI MILITARĂ AMERICANA. CRAIOVA – ORAS NATO.

0
686
SEMINAR STRATEGIC

Vineri, 1 octombrie 2021, orele 14-16h, s-a desfășurat seminarul strategic “CULTURA DE AFACERI MILITARA AMERICANA” organizat in parteneriat cu Eximbank și experti in politici si strategii NATO, eveniment găzduit de Muzeul de Arta, Sala Oglinzilor, din Craiova.

Evenimentul a vizat promovarea unui spațiu propice pentru mediul culturii de afaceri și culturii militare româno-americane, in baza certificarilor NCAGE NATO a membrilor sai, dar, si facilitarea unui dialog inter-institutional, civil-militar-cetatean, prin cooperare public-privat, intre comunitatea mediului de afaceri, administratia publica locala, mediul universitar-academic si sectorul militar.

În acest sens, evenimentul se incadreaza in dimensiunea strategica a viziunii „NATO URBAN – CRAIOVA, ORAȘ NATO”, ocazie cu care au participat reprezentanti cheie din partea societatii civile si a mediului de afaceri din Craiova, avand in vedere ca în vecinătatea imediata se regăsește Scutul de la Deveselu.

Mentionam ca, evenimentul a fost organizat in co-parteneriat cu Eximbank și experti in politici si strategii N.A.T.O., Dl. Victor Aileni si D-na Madalina Neacsu – Doctor in Informatii si Securitate Nationala si, de asemenea, fondatori ai viziunii strategice NATO URBAN in Romania.

Va informam ca, viziunea strategica NATO URBAN are ca obiectiv principal siguranța cetățenilor și asigurarea securității și rezilienței orașelor, in principal, din vecinatatea urbana a principalelor Baze Militare NATO si/sau afiliate parteneriatului strategic cu SUA de pe teritoriul Romaniei, prin dezvoltarea de noi viziuni și strategii integrate, in parteneriat civil-militar-cetatean.

Comitetul de organizare:

Radu Marin Traian,

Calota Armand,

Bold Tony,

Rădulescu Florian,

Petre Marian,

Pleșea Laurentiu,

Barbarasa Adrian,

Baronescu Marian,

Popescu Dan Nicolae,

Berceanu Cristi.