CONFERINTA STRATEGICA: “MEDIUL DE AFACERI ÎN SPRJINUL SISTEMULUI MEDICAL”

0
625
MEDIUL DE AFACERI ÎN SPRJINUL SISTEMULUI MEDICAL

Fundația CardioLider și Clubul de Afaceri NATO Mureș, în parteneriat cu Fundația Benedek-Teleki si caravanaurbana.ro/mures.ro, au organizat marti, 28 septembrie, ora 14, la Castelul Teleki din Dumbrăvioara, conferința “Mediul de afaceri în sprjinul sistemului medical”. 

În cadrul evenimentului a sustinut o prezentare Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank (CEO), Șefa Clinicii de Cardiologie din cadul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, prof. dr. Theodora Benedek, care a prezentat concluziile raportului European privind situatia bolilor cardiovasculare si a recuperarii cardiovasculare in Romania, precum si oportunitati de colaborare cu mediul de afaceri si bancar in sprijinul sistemului medical. De asemenea, in cadrul evenimentului s-a promovat si centrul ultramodern de recuperare a bolnavilor cardio-vasculari, investitie strategica majora realizata de catre Centrul Medical Cardio Med din Tg. Mures prin finantarea acordata de catre EximBank.

De asemenea, conferinta s-a bucurat si de interventia online a lui Herman Berkovits, medicul fostului premier israelian, Benjamin Netanyahu, care a vorbit despre valul 4 al pandemiei în Israel și a expus recomandările pentru cetățenii români, urmata de interventia Colonelului psiholog dr. Vasile Marineanu, şeful Centrului Naţional Militar de Psihologie şi Sănătate Comportamentală (MAPN), care a prezentat nevoia initierii unui Centru Comunitar de Consiliere Psihologică și Stres Posttraumatic pentru Situații de Urgență in contextul rezilietei post-pandemie.

Conferinta a continuat cu Victor Aileni - Expert NATO, care a prezentat dimensiunea de securitate și rezilienta urbana in contextul militar și geopolitic actual, Prof.univ.dr. Imre Benedek care a nuantat rolul Castelului Teleki in promovarea valorilor multiculturalităţii şi convieţuirii multietnice prin Fundatia Benedek Teleki, Ovidiu Georgescu - vicepresedintele Consiliului Judetean, George Moldovan – care a vorbit in calitate de instructor in drept international umanitar, cu directive specific ape administrarea vaccinurilor in centrele urbane si, nu in ultimul rand, Nicolae Fumurescu, administratorul Hotelului Ramada SIBIU. 

Evenimentul a fost moderat de catre Dr. Madalina Neacsu, Doctor în Informații și Securitate Națională, și co-fondatoare a viziunii NATO URBAN, având o vastă experiență în domeniul mass-media și în dezvoltarea de programe și strategii de securitate națională și internațională. 

Întâlnirea a fost urmată de o degustare de brânzeturi, oferită de Mirdatod Reghin.