Militarii veterani din România, onorați la Castelul din Dumbrăvioara, de Fundația Teleki Benedek

0
851
Fundația Teleki Benedek

Fundația Benedek Teleki a organizat joi, la Castelul Teleki din Dumbrăvioara, seminarul strategic cu tema “Întoarcerea militarilor veterani din Teatrul de Operații”, eveniment în cadrul căruia s-au dezbătut o serie de subiecte privind parteneriatul civil – militar – medical – cetățean.

În cadrul evenimentului a fost prezentă și “Caravana Veteranilor Militari”, o producție media realizată în parteneriat cu mures.ro, ce are ca scop mediatizarea spiritului de solidaritate și întrajutorare umană, precum și coeziunea de grup, atât în rândul personalului activ cât și relaționarea cu socitatea civilă si institutiile de resort.

Seminarul a fost moderat de Dr. Madalina Neacsu, Doctor în Informații și Securitate Națională și co-fondatoare a viziunii NATO URBAN.

La eveniment au participat militari, veterani de război, jurnaliști, specialiști în finanțe și medicină. Intervențiile invitaților, printre care îi amintim pe Traian Halalai,  Presedintele EXIMBANK, Victor Aileni, expert NATO, prof. Theodora Benedek și Benedek Imre se vor regăsi într-o ediție specială mures.ro/TV, pe care o vom difuza la începutul săptămânii viitoare.

Fundația Benedek Teleki, cel mai nou ONG din spațiul civic mureșean, se află deja la a doua ediție a dezbaterilor pe care își propune să le organizeze în mod constant. Fidelă scopului de a evidenția particularitățile medico-ştiinţifice și culturale din județul Mureș, respectiv promovarea valorilor multiculturalităţii şi convieţuirii multietnice, Fundația Benedek Teleki intenționează să utilizeze castelul Teleki, în scopul prezentării acestuia ca pe o citadelă a ştiinţei medicale, artei  şi a multiculturalităţii.

Fundația Benedek Teleki își propune să  inițieze o serie de proiecte în parteneriat civil-militar, un prim eveniment de acest gen fiind organizat în cinstea și pentru “întoarcerea militarilor veterani din Teatrul de Operații”, ca parte a parteneriatului strategic încheiat între AMVVD si Asociatia de Terapie Transvasculară și Transplant Kardiomed.