TURDA – HUB DE SECURITATE SI REZILIENTA NATO

0
869
TURDA - HUB DE SECURITATE SI REZILIENTA NATO

In data de 29 oct 2020 s-a organizat evenimentul “NATO URBAN. TURDA  ORAȘ NATO”, ocazie cu care s-a deschis Clubul de afaceri ”Euro-Atlantic Partnership Turda”, program organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Turda și caravanaurbana.ro, în SalaMare a Primăriei Municipiului Turda, P-ța 1Decembrie 1918, nr. 28.

Evenimentul a vizat promovarea unui spațiu propice pentru mediul culturii de afaceri și culturii militare româno-americane, în baza certificărilor NCAGE NATO a membrilor săi, dar și facilitarea unui dialog inter-instituțional, civil-militar-cetățean, prin cooperare între public-privat, între comunitatea mediului de afaceri, administrația publică locală, mediul universitar-academic și sectorul militar.

În acest sens, evenimentul s-a încadrat în dimensiunea strategică a viziunii NATO URBAN, unde au participat reprezentanți cheie din sectorul militar și civil de la nivel național și internațional, având în vedere că rolul strategic al orașului Turda și, totodată, responsabilitatea mediului de afaceri s-a amplificat în contextul “vecinătății militare” cu Baza Militară 71 Câmpia Turzii și cu Comandamentul NATO de la Sibiu, singurul și primul Comandament NATO de 3 Stele din S-E Europei.

Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian: “Astăzi am fost gazdele unui eveniment important, strategic, în contextul dezvoltării conceptului de NATO Urban la Turda. A fost înființat Clubul de Afaceri Euro-Atlantic Partnership Turda, prin care ne propunem să asigurăm un spațiu propice de dezvoltare pentru mediul de afaceri și să stabilim această legătură importantă între administrația publică locală și mediul privat. 

În contextul vecinătății militare cu Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii și cu Comandamentul NATO de la Sibiu, Turda are un rol strategic important, iar această zonă se va dezvolta puternic și datorită acestui aspect. Probabil mulți dintre voi știți că au fost alocate resurse financiare substanțiale militare, în cadrul parteneriatului strategic cu SUA și NATO, iar în acest sens se vor face pași importanți pentru asigurarea securității și rezilienței urbane. 

Mulțumim pentru prezență invitaților noștri, doamnei dr. Mădălina Neacșu – doctor în informații și securitate națională, domnului Victor Aileni – expert în politici și strategii NATO și tuturor participanților, oamenilor de afaceri care au răspuns invitației noastre.

Vă informăm că, viziunea strategică NATO URBAN are ca obiectiv principal siguranța cetățenilor și asigurarea securității și rezilienței orașelor, în principal, din vecinătatea urbană a principalelor Baze Militare NATO/afiliate parteneriatului strategic cu SUA de pe teritoriul Romaniei, prin dezvoltarea de noi strategii integrate, în parteneriat civil-militar-cetățean.

Foto eveniment: Click aici:

https://www.facebook.com/photo?fbid=3746245898728206&set=pcb.3746249292061200

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here