RAMADA SIBIU – PRIMUL HOTEL ACREDITAT NATO CARE OFERA SUPORT AUTORITATILOR PUBLICE IN CONTEXTUL COVID-19

0
2680
RAMADA SIBIU – PRIMUL HOTEL ACREDITAT NATO

Daca acum cateva luni, la Sibiu, caravanaurbana.ro a dat startul, in cadrul campaniei #YouAreNATO, la proiectul NATO URBAN. SIBIU-PRIMUL ORAS NATO, astazi publicam un interviu in exclusivitate, acordat de catre proprietarul General Hotel Group, D-nul Oprea Carabulea, inclusiv CEO la  RAMADA SIBIU. Mentioam ca, RAMADA SIBIU este PRIMUL HOTEL ACREDITAT NATO, care in contextul pandemiei de COVID-19, ofera suport autoritatilor publice locale pentru cazarea persoanelor sosite din zona de risc.

Caravanaurbana.ro: In cursul anului trecut, hotelul RAMADA SIBIU a fost acreditat NCAGE NATO in contextul, in care la Sibiu s-a infiintat primul si singurul Comandament NATO din S-E Europei, urmand sa deveniti furnizor de servicii pentru bazele militare afiliate parteneriatului strategic cu SUA/NATO. Cat de mult v-a influentat aceasta certificare si care sunt proiectele pentru viitor pe dimensiune militara?

Oprea Carabulea: Intr-adevar, RAMADA SIBIU este primul hotel acreditat NATO si reprezinta o mare onoare si responsabilitate, in acelasi timp pentru  General Hotel Group, avand in vedere ca urmeaza sa fie relocati în Sibiu ofițeri de Stat Major din țările aliate NATO împreună cu familiile lor, ceea ce implică o reconfigurare nu doar a comunității urbane sibiene, dar și a mediului de afaceri din proximitatea Comandamentului NATO. In acest sens, am initiat, impreuna cu alti antreprenori locali, infiintarea Clubului de Afaceri NATO Sibiu, organizatie non-profit care urmeaza sa se interconecteze in retea cu celelate Cluburi de Afaceri NATO, aflate in curs de infiintare la nivel national, potrivit campaniei #YouAreNATO, proiect promovat in exclusivitate de catre caravanaurbana.ro, ocazie cu care s-a dat startul la o noua cultura de securitate si rezilienta NATO URBAN, unde mediul de afaceri acreditat NATO urmeaza sa se interconecteze dupa principiul “vecinatatilor urbane NATO” in retea.

Caravanaurbana.ro: Hotelul Ramada din Sibiu, în această perioadă de pandemie COVID-19, s-a implicat semnificativ in acordarea de suport autoritatilor publice locale, urmand sa initiati si o serie de proiecte strategice pentru gestionarea crizei urbane in contextul actual, prin implicarea directa la nivel intersectorial: public-privat-cetatean. Care sunt directiile in acest sens?

Oprea Carabulea: Intr-adevar, in aceste momente de criza si incercare grea, pentru intreaga societate romaneasca, General Hotel Group/RAMADA Sibiu a  demarat o campanie de sustinere a comunitatii sibiene in baza recomandarilor emise de autoritati. La recomandarea D-lui Ministru al Apararii-Gen (r) Nicolae Ciuca, am arborat drapelul Romaniei pe hotelul RAMADA, ca semn de curaj si solidaritate. De asemenea, in prezent, colaboram cu Directia de Sanatate Publica din Sibiu pentru cazarea persoanelor sosite din zona de risc. In plus, am initiat un prim contact cu Statul Major al Fortelor Terestre si cu Statul Major al Ministerului Apararii, dar si cu Primaria Municipiului Sibiu, deoarecene dorim sa venim in ajutorul autoritatilor, punand la dispozitie toata infrastructura noastra logistica in aceste vremuri de grea incercare pentru toti. Consideram ca, acum mai mult ca oricand trebuie sa ne unim fortele in spirit colectiv de supravietuire si intr-ajutorare, astfel, fiecare dintre noi sa isi aduca aportul prin logistica aferenta business-ului sau.

Caravanaurbana.ro: Impreuna cu Federatia Industriei Hoteliere din Romania FIHR v-ati implicat si in demersurile privind salvarea turismului din Romania in contextul pandemiei declarate de COVID-19. Cat de drastice au fost efectele declararii pandemiei de coronavirus pentru industria turismului din Romania?

Oprea Carabulea: Din pacate, momentul actual este unul dintre cele mai dificile pe care l-a traversat industria noastra, impactul negativ generat de pandemia de coronavirus afectand serios si mult mai rapid industria turismului decat au facut-o alte evenimente perturbatorii in ultimii 30 de ani. Masurile luate in acest proces de stopare a raspandirii virusului (cum ar fi anularea evenimentelor peste o anumita dimensiune, restrictionari pentru orice fel de evenimente publice, interzicerea zborurilor din anumite destinatii, sau descurajarea calatoriilor prin mesaje date atat de autoritatile publice cat si de mediul privat) ne-au impactat in mod direct si au afectat radical turismul din Romania si la nivel global. Efectele resimtite in turismul din Romania s-au tradus prin scaderi de 100%. Un scenariu pesimist, arata ca in lipsa unor masuri de sustinere din partea autoritatilor, am fi asistat in scurt timp la insolvente, falimente si concedieri. Drept urmare, am reusit impreuna cu Federatia Industriei Hoteliere din Romania FIHR sa obtinem o serie de facilitati fiscale si economice din partea statului, ceea ce demonstreaza ca doar “impreuna” putem gestiona eficient crizele si putem salva comunitatea.

Caravanaurbana.ro: Recent, caravanaurbana.ro a publicat un BRIEFING NOTE cu titlul “Sectorul hotelier – HUB MEDICAL URBAN in contextul COVID-19”. Este deschis hotelul  Ramada din Sibiu sa ofere suport inclusiv sectorului medical, dupa modelul Germaniei si a altor state europene afectate de virus?

Oprea Carabulea: Asa cum ati mentionat anterior, solutia in viitor este parteneriatul public-privat-cetatean, iar General Hotel Group face deja demersuri reale in acest sens. Consideram ca, doar actionand si construind “in retea urbana” vom putea gestiona eficient provocarile viitorului, si aici fac referire la consolidarea relatiilor intre mediul de afaceri si dimensiunea militara, la care se adauga interconectarea cu mediul universitar-academic si administratia publica locala, toate interconectandu-se in vederea asigurarii securitatii si rezilientei urbane, ceea ce noi numim mai simplu siguranta cetateanului sau bunastarea sociala.

Referitor la dimensiunea militara, General Hotel Group a facut primul pas in acest sens, prin obtinerea certificatului NCAGE NATO, urmand sa initiem o serie de proiecte strategice in aceasta directie, odata cu operationalizarea Comandamentului NATO din Sibiu. De asemenea, ne propunem sa sustinem, in viitorul apropiat, inclusiv sectorul stiintific, adica cercetarea si inovarea din Romania, prin Clubul de Afaceri NATO Sibiu si, totodata, sa ne implicam activ in dezvoltarea durabila a comunitatii sibiene prin acordarea de suport in situatii de urgenta sau criza, asa cum s-a dovedit in cazul pandemiei de coronavirus, prin colaborare in semn de solidaritate intre Ramada Sibiu si Directia de Sanatate Publica Locala.